Известие

Collapse
No announcement yet.

Масло за 1.9/2.4 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Задължително при 10к км!
    sigpic
    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от petar_taskov Покажи съобщение
      Колеги имам един въпрос, може би е леко глупав но не знам отговора.На описанието на маслото на Selenia TurboDiesel 10w40 пише следното:

TURBO DIESEL-10w40-5L
      Трибазово синтетично масло, с изключително подходяща формула за дизелови многоклапанни и турбо мотори. Предотвратява отлагането на карбонов нагар при предкамерно горене на моторите с индиректно впръскване, като осигурява удължен пробег от 20 000 км. при дизеловите и 10 000 км. при турбодизеловите двигатели!
      При JTD двугателите смяната на 10 000 или на 20 000км ?
      10 000 колега.
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Колеги имам един въпрос, може би е леко глупав но не знам отговора.На описанието на маслото на Selenia TurboDiesel 10w40 пише следното:

TURBO DIESEL-10w40-5L
        Трибазово синтетично масло, с изключително подходяща формула за дизелови многоклапанни и турбо мотори. Предотвратява отлагането на карбонов нагар при предкамерно горене на моторите с индиректно впръскване, като осигурява удължен пробег от 20 000 км. при дизеловите и 10 000 км. при турбодизеловите двигатели!
        При JTD двугателите смяната на 10 000 или на 20 000км ?
        Дори и 5w40 да е, пак ти препоръчвам на 10 000км!
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Преди време се бях зачел в един каталог на "Мотул". Там пишеше, че маслото "Х" с т. нар. "дълъг живот" се сменя на 30 000 км при изричното условие, че се ползва гориво без съдържание на сяра! Ся ти си направи изводите дали в БГ мърльотийките някой може да ти гарантира, че в горивото ти няма сяра.
          AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Първоначално публикувано от sotko80 Покажи съобщение
            Колеги споделете къде аджеба в Пловдив и на каква цена ориентировъчно могат да се намерят въпросните Аджип революшън 5-40W и Селенията WR Disel 5-40w.Благодаря ви предварително.
            Свъжи се с Венци / VFTI / и си готов - инфо за маслото,доставка,преференциални цени.Вече 2-3 години вземам Аджип от него и съм доволен.Може да ти изпрати и филтрите.
            Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
            Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Здравейте, досега колкото мнения има всеки пише, че сменя масло Selenia TurboDiesel на 10 000км. Днес случайно попаднах на една страница където е казано, че маслото при JTD се сменя на 20 000км.И другаде бях чел, че двигатели с директно впръскване сменят масло на 20 000км. както са COMMON RAIL ENGINES.Някой би ли коментирал това и би ли се обосновал, защо да сменяме масло на 10 000 като му дават 20 000.

http://www.flitalia.it/en/fl/manuale/en/omot_0201.htm
              Attached Files

Comment

Здравейте, досега колкото мнения има всеки пише, че сменя масло Selenia TurboDiesel на 10 000км. Днес случайно попаднах на една страница където е казано, че маслото при JTD се сменя на 20 000км.И другаде бях чел, че двигатели с директно впръскване сменят масло на 20 000км. както са COMMON RAIL ENGINES.Някой би ли коментирал това и би ли се обосновал, защо да сменяме масло на 10 000 като му дават 20 000.

Веднага се обосновавам.Защото така пише на опаковката и в спецификацията от производителя.
                20 000 за двигателите с предкамерно впръскване и 10 000 за двигателите с директно впръскване.
                Не че нещо ще стане на колата(аз изкарах предния път почти 20 000 с това масло по необходимост),но не е добрия вариант.
                Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                  Веднага се обосновавам.Защото така пише на опаковката и в спецификацията от производителя.
                  20 000 за двигателите с предкамерно впръскване и 10 000 за двигателите с директно впръскване.
                  Не че нещо ще стане на колата(аз изкарах предния път почти 20 000 с това масло по необходимост),но не е добрия вариант.
                  А защо тогава в сайта който побликувах пише за Selenia TurboDiesel - Interval between changes:
                  JTD engines- 20000 km

Comment

Знам, че не ви се дават пари за масло... ама с тия горива дето ги имаме, дали е добра идеята?
                    Производителя хубаво писал... ама писал за нова кола и читави горива.
                    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                      Знам, че не ви се дават пари за масло... ама с тия горива дето ги имаме, дали е добра идеята?
                      Производителя хубаво писал... ама писал за нова кола и читави горива.
                      Нова кола - може на 20 000 км. За десетгодишните - и 10 000 са много. Особено, ако е на половин милион километра ...

Comment

То зависи и от 10 годишната... ТД то си го гори/излива... та и до 8 не стига... на JTD то докарах 11 и дребни миналия период от заплес, не беше мръднало на пръчката.
                        А разликата във възрастта им е 3 годинки
                        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Ми щот маслото с времето и работата на мотора, качествата му се влошават, маслото прегаря и освен че смазва частите на мотора, при турбо колите смазва и турбината. А там оборотите са доста големи и маслото по-бързо прегаря.........
                          И естествено никой не те задължава да го сменяш на 10000км.
                          Ако искаш карай си го 30000км.
                          Колата си е твоя........
                          Аз за себеси съм решил 8000км.
                          Дали е за добро или лошо.......... по-ранна смяна едва ли ще навреди на мотора.......
                          sigpic
                          Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                          156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                          147 JTDm 140-Малката манекенка
                          GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
                            Ми щот маслото с времето и работата на мотора, качествата му се влошават, маслото прегаря и освен че смазва частите на мотора, при турбо колите смазва и турбината. А там оборотите са доста големи и маслото по-бързо прегаря.........
                            И естествено никой не те задължава да го сменяш на 10000км.
                            Ако искаш карай си го 30000км.
                            Колата си е твоя........
                            Дали е за добро или лошо.......... по-ранна смяна едва ли ще навреди на мотора.......
                            Точно аз съм 8500-9000 да ми е мирна главата
                            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
                              И аз съм на това мнение.
                              АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
                              http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

WR Diesel - 5W40 на 20хил.км /точно една година/. Оня ден го смених със същото, нямам никаква причина да сменям марката. Не съм доливал изобщо, за тоя пробег беше лъхнала малко повече от половин литър, предимно през картерната вентилация. Интересното е, че Бобо я определи преди година на 900хил.км, а тук колеги пишат за някакъв си нищожен пробег от 200хил!

Аз лично в момента съм привърженик на тезата - по-скъпо и качествено, с двойно по-голям пробег, та излиза и по-евтино
                                Alfa Romeo 147 JTD 115hp+
                                Fiat Croma 2.4 Mjet 200hp

Comment

Working...
                                X